Tier köper Styr & Ställ

Tier köper Nextbike. Det tyska elsparkscykelföretaget fortsätter sina satsningar i Göeborg och köper upp ägarna till Styr & Ställ, Nextbike.

Tier köper Styr & Ställ
Tier-köper-styr-och-ställ

Det tyska företaget visar nu med all tydlighet att man satsar på den svenska marknaden och på Göteborg. Man köper ägarna till hyrcykelföretaget Styr & STäll i Göteborg.

– Förvärvet av Nextbike med dess enastående erfarenhet och relationer från hundratals städer – är en unik möjlighet att ta cykeldelning till nästa nivå, säger Lawrence Leuschner, vd och medgrundare av Tier Mobility i ett pressmeddelande.

Efter köpet så kommer Tier vara leverantör av alla möjliga elforodn - allt från hyrcyklar till lättare elfordon. Man kommer ha ca 250,000 fordon placerade i mer än 400 olika städer.

– Förvärvet av Nextbike stärker vår position som en av de största aktörerna inom mikromobilitet i Sverige. Vi blir samtidigt multimodal i Göteborg, vår andra stad i Sverige efter förra veckans lansering av elcyklar i Stockholm, och kan erbjuda våra användare ett utökat utbud av hållbara transportsätt i staden, säger August Svedenstedt, Sverigechef för Tier.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Tier om köpet av Nextbike.