Speltips Villareal - Barcelona 27/8

Villareal vann senast efter den inledande förlusten och nu möter man Barcelona som också vann senast. Vem går segrande ur den här viktiga matchen i La Liga?

Speltips Villareal - Barcelona 27/8
Bild från wikimediacommons.

Kommersiellt innehåll.

Villareal inledde säsongen hemma mot Real Betis, en match man förlorade med 2-1. Sedan vann man matchen efter på bortaplan  när man åkte över till Mallorca och vann med 1-0.

Förutsättningarna är alltså detsamma som hos gästande Barcelona när man nu möts på söndag 27/8.

Stabil insats av Villareal

Matchen mot Mallorca var en väl utförd uppgift och man styrde matchen i stort sett hela tiden. Tränare Setien bör vara grymt nöjd med den insatsen och det faktum att man ”räddade” inledningen av säsongen genom segern – det hade varit ett annat utgångsläge till söndagens match mot Barcelona om man hade förlorat mot Mallorca.

Skadeläget ser bra ut enligt mina uppgifter, enbart Moreno och Coquelin är på frånvarolistan så man kan ställa upp med en hyfsat ordinarie trupp.

Följ matchen via vår livescore för fotbollsmatcher.

Mästarna Barcelona vann igen

Barcelona fick ”bara” med sig oavgjort i premiären mot Getafe, vilket i sig är en missräkning. Men med tanke på hur den matchen utvecklades så får det ändå vara ok tycker jag. Seger senast hemma mot Cadiz gör att man nu är med bland topplagen inför tredje omgången.

Barcelona måsta vinna den här matchen borta mot Villareal om man ska vara kvar däruppe. De första 6-7 omgångarna brukar vara de viktigaste i en ny säsong och det krävs att man tar så många poäng som möjligt i dessa matcher.

Rapinha är fortsatt avstängd, även i den här matchen. Han drog ju på sig ett rött kort i premiären mot Getafe och det gör att Xavi fortsatt måste justera i sin startelva.

Barcelona har inte startat den här säsongen lika imponerande som man avslutade den förra och Xavi har varit tvungen att rotera i truppen. Han har satt upp en ny formation 3-4-3, med Gavi i en central roll istället för på kanten. Yamal fick ersätta Rapinha i matchen mot Cadiz och jag är övertygad om att han får starta även här efter en imponerande insats sist.

Mitt speltips Villareal - Barcelona

Båda lagen gillar att anfalla och gör ofta många mål sett över en hel säsong. Jag tror att Villareal har fått lite andrum med tanke på segern senast men man möter nu ett Barcelona som också kommer från seger och man har tillgång till nästan hela truppen. Visst, Barca har inte gjort mängder med mål på sina två inledande matcher men två mål i förra visar att man är på rätt väg. Vi vet också vilken kapacitet man har i sina spelare på topp och på mittfältet så jag tror på mål i den här matchen. Jag tror också att gästerna drar det längre strået och tar alla poäng.

Tre anledningar till mitt tips

  • → Barcelona visade senast att man är tillbaka - bra känsla i truppen.
  • → Stark ersättare i Yamal.
  • → Sett över hela laget så är man bättre, det räcker i den här matchen.

Spela på Barcelona hos Bethard till 2,09.