Klarna anställer 500 i Göteborg

Klarna ska öppna ett utvecklingskontor i Göteborg. I samband med det behöver man anställa ca 500 personer, främst inom mjukvaruutveckling.

Klarna anställer 500 i Göteborg
Klarna öppnar kontor i Göteborg, anställer 500 personer. Bild - wikimedia

Rekryteringen har redan startat enligt uppgifter. Det är inte klarlagt ännu exakt var kontoret kommer ligga rent fysiskt utan det förväntas bli klart inom några veckor, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

Klarnas CTO (chef för den tekniska sidan) Koen Koppen säger i ett meddelande:

- Klarna har utvecklats snabbt de senaste åren och gått från att vara en svensk betalningsleverantör till att bli ett omfattande globalt shoppingekosystem, som i grunden förändrar hur konsumenter betalar, shoppar och sköter sina bankärenden. Detta har varit möjligt eftersom att vi samlar världens bästa talanger inom bland annat ingenjörsskap och produktutveckling. Vi är nu oerhört glada över att kunna starta upp en ny hub i Göteborg, det kommer att spela en viktig roll för att kunna skala upp och nå våra ambitiösa mål.

Klarnas ambition med satsningen i Göteborg är att samla kompetensen och öka strykan och på så sätt förstärka företagets tekniska utveckling.

Här kan du läsa Klarnas pressmeddelande.