Inställda tåg kostar MTR mångmiljonbelopp

MTR Pendeltåg, som kör pendeltågstrafik på uppdrag åt SL, har hittills i år fått viten för inställd trafik på ca 50 miljoner kronor, något som drabbar resenärerna.

Inställda tåg kostar MTR mångmiljonbelopp
Bild från MTR Pendeltågs mediearkiv

MTR, som ju kör pendeltågstrafiken åt SL, har stora problem med sin leverans. Hittills i år har man fått betala drygt 50 miljoner kronor bara i vite till huvudmannen. Idag, fredag 9 december 2022, så var samtliga pendeltåg mellan Västerhaninge och Nynäshamn inställda samt problem på andra håll.

- Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi inte lyckats leverera den trafik som vi ska, säger Joakim Sundh, VD på MTR Pendeltåg.

Företagets VD fortsätter med att nämna några orsaker - bland annat att utbildningen av nya lokförare tar ett år vilket påverkar deras bemanning negativt, man har även en del semestrar som måste tas ut innan året är slut samt att man även har en del sjukskrivningar för tillfället som dessutom ser ut att öka.

- Det är en bit över 50 miljoner som vi betalat i vite, när vi inte utför den trafik som vi är ålagda att utföra, avslutar VD Joakim Sundh intervjun med SVT.

Här kan du läsa hela intervjun, och vill du få senaste information om trafikläget i pendeltågstrafiken i Stockholm hittar du det här.