Äntligen fick Messi sitt VM-guld!

Så fick Lionel Messi sitt VM guld i fotboll, äntligen! Men det satt långt inne då Frankrike kvitterade i minut 82. Matchen gick till förlängning och straffar där Argentina vann.

Äntligen fick Messi sitt VM-guld!
Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lionel_Messi,_Player_of_Argentina_national_football_team.JPG

Lionel Messi hade aldrig fått lyfta bucklan innan dagens final mot Frankrike i fotbolls-VM. Men efter dramatiken som ledde till förlängning och straffar så var det Argentina som drog det längsta strået.

Messi hade en medalj med sitt Argentina innan årets VM. En silvermedalj från 2014 efter att man förlorat mot Tyskland i finalen efter förlängning. I slutspelet det året hade man tagit sig förbi Schweiz, Belgien och Nederländerna.

Messi öppnade själv målskyttet från elva meter efter en tveksamt dömd straff. Han var kylig, och stannade till lite innan tillslaget för att se var målvakten i Frankrike, Lloris, gick. Sedan var det bara att lägga bollen i andra änden av målet. Frankrike, i form av Mbappe, kom dock tillbaka. Inte bara en gång utan två gånger - först till 2-2, och sen till 3-3.

Inget mål föll i förlängningkvartarna så matchen och därmed VM-finalen fick avgöras på straffar där Argentina alltså vann, slutresultatet blev 7-5.

Så - en sagolik karriär har nu fått den sista biten i pusslet för att bli så komplett den kan vara. 

¡Felicidades Messi, ahora eres el más grande de todos los tiempos! Vamos!